videobloggare

Jag tycker de är lite roliga de där videobloggarna. Eller inte alla, men vissa. Jag menar, hur många kollar inte på videobloggare för att få sig ett gott skratt? Det är ju inte många som kollar för att de tycker det är intressant. Eller så är det bara jag? Hm, jag lovar att jag själv kommer göra en i framtiden bara för att jag sitter och skrattar åt det nu.
Liksom, hur ofta drar man inte, Hej bloggen, eller, chacha bloggen i skolan? För att sedan gapskratta efteråt.

Sturebymordet

Jag har alldeles precis nu tittat på kvällsöppet med Ekdal och det håller faktiskt fortfarande på. Nu handlar det dock om sexualundervisning i skolan. Det som fångade mitt intresse i detta program var en debatt om domarna på de två sextonåringar som tagit Therese Johansson Rojos liv.
Jag kände inte denna tjej men på något sätt har detta mord verkligen berört mig. Jag har gråtit över denna flicka. Inte för att jag saknar henne, jag kände henne som sagt inte. Men jag måste säga att det är så otroligt tragiskt att något kan slå så fel i någons skalle så man klarar av att ta livet av någon.
I detta fall var orsaken svartsjuka över en puss om jag har fattat saken rätt. Det är helt sjukt hur en tjej kan känna sig så hotat av en annan tjej att hon måste manipulera sin pojkvän att ta livet av flickan.
Och nu till domarna. 1 år och 8 månader. Det är sjukt.
En människas liv är i Sverige inte värt mer än 1 år och 8 månader.
Jag förstår att "barn är barn" men när man är 16 år så förstår man vad det innebär att strypa en människa. Jag är 17 år och jag fattar så jävla väl att om jag går och stryper en av mina kompisar nog fan kommer jag att hamna i fängelse.
4 års sluten ungdomsvård är det högsta straff ett barn kan få. Ett barn är alltså någon som är under 18 år. Så när man är 17 som jag och mördar någon ska man alltså bara få max 4 års sluten ungdomsvård. Om jag i annat fall väntar ett halvår med att mörda någon så kan jag få livstid. Och inte har jag vuxit speciellt mycket under det halvåret. Jag förstår lika mycket nu som jag kommer göra då.

Jag tycker att straffet är alldeles för lågt och jag förstår Therese vänner och familj när de säger att de är chockade över straffet. Åklagaren sa att han skulle överklaga domen så man kan ju hoppas. Men jag måste säga att advokaten som medverkade i programmet var otroligt känslokall och jag tror inte han fattade att det satt unga tjejer mitt emot honom som lyssnade.
Måste säga att jag beundrar er tjejer som medverkade i programmet. Starkt gjort!



<3





4 månader sen idag Andreas. Jag saknar dig.


Vi fick låna en ängel
1992-2009

<3

funderingar

Alltid ska man finnas,finnas,finnas för allt och alla. Men när man själv behöver prata drar sig alla för att lyssna och byter samtalsämne snabbare än jag vene. Blir så trött!

20 oktober

Var ett tag sen jag skrev nu. En vecka tror jag!
Det är så sjukt mycket i skolan att göra nu så hinner inte ta mig tid att skriva.
Under helgen nu så har jag varit i åmål och gått på mârten med Rasmus, Anki och farmor köpte mig lite marknadsnougat! Mums!

Idag fyller Linnéa år och Robin fyllde år igår. Grattis till er båda!

Idag vaknade jag runt halv elva, hade sovmorgon idag så! Började med Matte vid ett och fortsatte dagen med en ny kurs, Mediekommunikation med Ola. Verkade inte som en jätterolig kurs. Men det funkar nog. Sist på schemat var Arbetsmiljö och jag och Linnea T gick nästan direkt för vi hade inget att göra till vårat grupparbete!
Vi har om mobbning så vi ska skriva en enkät vilket jag faktiskt håller på med just nu och sen ska vi intervjua lite människor som vi ska mejla till snart!
Åkte med 16.35 bussen hem efter att ha sprungit från torget till residenstorget och missat 16.00 bussen med ca 2 sekunder. Men sånt är livet!

När jag kom hem bjöds det på spaghetti och köttfärssås götte!
Sedan drog vi till farmor och farfar på en fika! Nu sitter jag här och har precis bestämt vilka yrken jag ska gå och lyssna på imorgon eftersom vi har yrkesinformationsdag och ska fortsätta med enkäten och kanske lite svenska snart!

Senare ska jag se på The Mentalist som har blivit en av mina nya favoritserier!

Godnatt!





Suddig som fan men snygg ändå

13 oktober.

Längesen jag skrev nu. Orkar inte längre! Har för mycket att göra.
Idag hade jag sovmorgon till ett. Rätt skönt, gick upp runt tio, duschade gjorde mig iordning och drog till skolan. hade matte och jag tror jag fattade något för engångsskull!
Efter det blev det arbetsmiljö och grupparbete om mobbning! Vi ville ha alkohol men någon snodde den!
Sedan blev det bussen hem. Satt och pratade med Robin, sjukt längesen! Till nyängen där snyggjäger kom på bussen och satte sig vid mig och börja fula sig som vanligt. Skönt att få skratta av sig lite!
Sedan blev det hem i typ 5 min sen farmor och åt mat och hjälpte pappa att fixa fläkten. Grejade även med farfars nyinköpta 42" LCD tv. avis? ja!
Sedan åkte jag och pappa hem och satte oss och fixade med HD-boxen och det gick ju sådär. Som med allt tekniskt när det gäller våran familj. Efter det så hamnade jag här och började leta musik till mitt bildspel och nu ska jag försöka sova en stund. Foto imorgon. härligt!

Godnatt.






Miss u.

7 oktober

Idag har jag inte gjort vidare mycket. Skolan, sen atelje 13 och fixade praktikplats. Sedan dagis och fixade praktikplats. Sedan hem. Drill. Dator.

Mycket värd dag..




jag saknar emil, malin &  andreas. Vi får hitta på något snart!







jag har inget att skriva för mitt liv är innehållslöst

3 augusti

Idag har det varit fullt hus. Disa kom imorse runt tio och har härjat nästan hela dagen. Runt ett kom Rasmus och han och jag har lekt massor och kollat på film och ätit godis. Mysigt. Just nu ligger de i varsin säng och sover, det gör resten av min familj också. Att jag alltid ska vara vaken längst, ska iaf upp när Rasmus vaknar imorn. dvs typ sex.
Nu kommer lite enligt mig, fina bilder.






RSS 2.0